fredag 12 december 2008

Det mörknar

Det känns som det har regnat dygnet runt i en vecka. Varje morgon på hundpromenaden, om jag lyckats gå ut en stund på lunchen, varje kvällspromenad. Det är så man vill gråta.
Mörkare och mörkare, och det här är dagens viktigaste text. Och Åsa Linderborg är en rakryggad människa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får hjärtklappning när jag läser Åsa Lindeborgs artikel. Det värsta är att mediernas bild av vänsteraktivister slår igenom. Märktes till exempel under fikapausen på jobbet i veckan: "jamen de kastar ju sten och bränner bilar".

Jo, förvisso, och det är fel. Och visst kan alla ideologier och tankesystem användas till att förtrycka och döda oliktänkare (kristendom, islam, kommunism). Men rasisternas tankemönster och världsbild UTGÅR ifrån att vissa människor är mindre värda. Det är liksom hela poängen.

AnnaX sa...

Precis! Det är så uppåt väggarna att dra alla över en kam. Tyvärr bidrar nog stenkastarmotståndarna till att det sker. Ola Larsmo skrev så himla klokt om det i DN idag, om hur det är en medveten nazistisk strategi att provocera fram våld, och samtidigt själva framstå som förhållandevis skötsamma demonstranter. Tyvärr har DN inte lagt ut texten på nätet så jag kan inte länka. Men nästa gång ska jag tamejfasen stå där tillsammans med de som bara stod stilla i år, med namnskyltar på alla som mördats av nazister.