torsdag 8 januari 2009

Gaza igen

Det finns de som tycker att det är fel att återge vad de norska läkarna på plats i Gaza berättar, eftersom de är uttalat pro-palestinska.
Tja, om Israel hade behagat släppa in journalister för att se med egna ögon vad som pågår, så hade kanske inte läkarna fått så stort genomslag i medierna.
I morse hörde jag Peter Löfgren i P1 morgon om hur Hamas förändrats. Om hur mer kompromissvilliga krafter stärktes när de vann valet, men slogs tillbaka när omvärlden vägrade acceptera valresultatet, och hur de hårdföra falangerna i stället växte sig starkare.
Någon som tror att det som pågår nu får fler palestinier övertygade om att kompromisser, förhandlingar och fredsmäkling är rätt väg?
Ett jävla mörker är vad det är. Torbjörn Tännsjö skriver tankeväckande i Aftonbladet idag om att bryta känslan av vanmakt och tänka om, att en sekulär stat för alla är den enda rimliga lösningen, utan etnisk rensning. Men hur ska man någonsin kunna komma dit när så många starka krafter göds av konflikten?
På lördag demonstrerar vi, lilla dottern, lilla vovven och jag. På Sergels Torg. Inte för att vi älskar Hamas. Men för att nån jävla måtta får det vara. Och ingen israelisk produkt kommer att slinka ner i min varukorg, det kan jag garantera.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi kräver en vapenvila. Mänskliga rättigheter.Avaaz kommer att leverera petitionen direkt till FN: s säkerhetsråd, Arabförbundet, USA och andra världsledare!
Var med och stöd ett krav att jobba för fred och vapenvila
signera petitionen HÄR!

http://www.avaaz.org/en/gaza_time_for_peace/97.php?cl_tf_sign=1

Så kan du hjälpa de drabbade i Gaza:
Röda korset , PG: 900 800-4. Märk talongen ”Gaza”.