torsdag 17 april 2008

Vart vi är på väg

Man kan tro att det bara är i USA sånt här händer. Att det bara är där föräldrar brottas med problemet att förklara för barnen varför mamma måste operera sig för att duga. Att det bara är där det kan ses som ett problem att barn besvärande nog är ganska logiska och klarsynta, och tror att man blir opererad för att något är fel, för att man är skadad eller sjuk. Att det bara är där det skrivs pedagogiska barnböcker för att barnen ska förstå att mamma försvinner iväg till kliniken, blir skuren, sugen och ombyggd, och kommer hem inlindad i bandage och blir sängliggande... Bara för att bli så vacker att alla kan vara stolta efteråt.
Eller nåt.
Men jag säger: Vänta bara! Kolla in diskussionsgrupperna där plastikoperationerna och fettsugningarna diskuteras, inse vart gränserna har flyttats i stora grupper redan nu.
Vad är egentligen skillnaden mellan en ung kvinna i ett land som tror att hon måste könsstympas för att bli gift, och en i ett annat land som tror att hon måste fylla brösten med silikon och operera blygdläpparna för att duga i männens ögon?
Fördelen med en burka är att den är av tyg och går att ta av. Operationerna måste man leva med. Och betala. Dyrt.

Inga kommentarer: