fredag 5 september 2008

Bloggdebatt-debatt

Intressant av Dan Josefsson i Aftonbladet om Newsmill och förhållandet till bloggosfären (vilket jämrans fånigt ord det är, för övrigt). Jag pendlar lite mellan att tycka att det kanske är lite väl konspirationsteoretiskt eller alldeles på pricken.
För lite intressant är det allt att Bonniers satsar pengar på en sajt som faktiskt i praktiken försöker forma debatten (och det är ju precis vad de gör, med sina kändis-skribenter och beställda frågor, även om PM Nilsson försöker hävda motsatsen i Newsmill-bloggen).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dan Josefsson pratar i nattmössan. Newsmills tillkomnst innebär ju i sig inget som helst avbräck för bloggrörelsen utan utgör i stället ett utmärkt och förstärkande komplement till densamma. Maktspel av Bonniers, jaha? Vem fan ägnar sig inte åt maktspel! Och om nu detta maktspel med för något BRA, vad är då problemet?

Däremot borde den svaga Aftonbladsredaktionen akta sig för att ta in vad strunt som helst.

Dan Josefssons baktanke är att han själv inte vill ha konkurrens från internet, bloggarna i synnerhet, varför han nu försöker utsåsplittring. Bakslugt och falskt.

AnnaX sa...

Nja, inte för att jag känner Dan Josefsson, men jag tror nog snarare att misstänksamheten mot Bonniers är drivkraften än hans rädsla för konkurrens. Bloggar gör han ju för övrigt själv också.
Jag tycker det är intressant VARFÖR ett stort medieföretag väljer att satsa pengar i ett sånt här projekt. Inte fasen är det av sin godhet inte, oavsett om det kommer att stärka bloggvärlden eller inte...