lördag 3 maj 2008

Snyggheter

Det var hjärtskärande vackert på kvällshundpromenaden i solnedgången, längs Årstaviken och genom Tantos fräscha grönska och koltrastjubel...
Och jag har skördat också - plockat nässlor i backarna bakom Skinnarviksberget, och kokat vårsoppa, bara en sån sak!
Och dessutom håller jag, troligtvis för första gången någonsin (eller snudd på i alla fall) med Peter Wolodarski i DN. Den moderata arbetslinjen gäller uppenbarligen bara för vissa. Är man tillräckligt uppsatt i den moderata partiapparaten är det helt ok att dra sig tillbaka på obestämd tid när man drabbas av motgångar, slicka såren, pyssla om sig och familjen, och tacka nej till alla erbjudanden om jobb. Får man bara ett tillräckligt fett avgångsvederlag eller en skattefinansierad politikerpension så hamnar man inte i utanförskap, tydligen.
Det händer bara den som har en vanlig lön, och blir sjuk, arbetslös eller drabbas av sorg eller olyckor. Då jävlar är en enda dag hemma totalt undergrävande.
Så fint att både Axén Olin och Schenström tillhör den ytterst lilla grupp som verkar vara vaccinerade mot utanförskap, och kan gå hemma och ta det lugnt och slicka såren i lugn och ro. Eller hur?

Inga kommentarer: